Briše li brisanje predmemorije lozinke iz Google Chromea?

Does Clearing Cache Delete Passwords From Google Chrome

Ako imate i najmanju ideju o različitim komponentama računalnog sustava, mora da ste barem jednom čuli za predmemoriju. Predmemorija je definirana kao privremena pohrana koja se koristi za brzo dohvaćanje ili pristup najčešće korištenim podacima. Preglednici imaju predmemoriju koja im pomaže da brže dohvate često korištene podatke. Podaci u predmemoriji mogu uključivati ​​kolačiće, povijest pregledavanja, lozinke itd.

Međutim, s vremena na vrijeme korisnik može imati problema u vezi s privatnošću i možda će htjeti očistiti predmemoriju kako nitko ne bi mogao imati pristup predmemoriranim podacima. Uobičajeno pitanje koje se postavlja u glavama mnogih korisnika je odnosi li se na brisanje predmemorije u pregledniku Google Chrome brisanje zaporki. Ovaj će članak pokušati pronaći odgovor na ovo pitanje, osim što nudi način za brisanje predmemorije u pregledniku Google Chrome.



Način brisanja predmemorije u pregledniku Google Chrome

Da biste izbrisali predmemoriju u pregledniku Google Chrome, učinite sljedeće:



Pokrenite Google Chrome i na njegovoj početnoj stranici kliknite ikonu s tri točke koja se nalazi u gornjem desnom kutu prozora da biste pokrenuli kaskadni izbornik, kako je istaknuto na donjoj slici:



Sada kliknite opciju ‘Postavke’ na ovom izborniku za navigaciju do Google Chromea Postavke stranicu, kako je istaknuto na sljedećoj slici:



Na Postavke stranici, kliknite karticu 'Privatnost i sigurnost', kako je istaknuto na donjoj slici:

U Privatnost i sigurnost odjeljku, kliknite padajući popis koji se nalazi pored polja 'Obriši podatke o pregledavanju' da biste ga proširili, kako je istaknuto na sljedećoj slici:

Nakon što kliknete na nju, Obriši podatke pregledavanja prozor će se pojaviti na vašem ekranu. Prebacite se na karticu 'Napredno' unutar ovog prozora, kako je istaknuto na donjoj slici:

Na ovoj kartici odaberite 'Vremenski raspon' za koji želite izbrisati predmemoriju. Ovdje također možete kontrolirati sve podatke koje želite izbrisati. Da biste to učinili, jednostavno označite potvrdne okvire koji se nalaze ispred polja koja namjeravate očistiti, kao što je prikazano na sljedećoj slici:

Na kraju kliknite gumb ‘Obriši podatke’, kako je istaknuto na gornjoj slici.

Brišu li se zaporke iz preglednika Google Chrome kad izbrišete predmemoriju?

Odgovor na ovo pitanje je i da i ne.

Odgovor je da jer se lozinke brišu zajedno s predmemorijom kada označite potvrdni okvir prije odabira 'Zaporke i drugi podaci za prijavu' dok brišete predmemoriju, kao što se može vidjeti na gornjoj slici.

Odgovor je Ne i lozinke se ne brišu zajedno s predmemorijom ako nastavite s brisanjem predmemorije bez provjere potvrdnog okvira prije polja 'Zaporke i drugi podaci za prijavu'.

Stoga, kako biste spriječili brisanje lozinke nakon brisanja predmemorije, jednostavno se suzdržite od potvrđivanja okvira prije polja 'Lozinke i drugi podaci za prijavu'.

Zaključak

Ovaj članak odgovara na pitanje o tome što se događa s vašim zaporkama kada izbrišete predmemoriju u pregledniku Google Chrome. Članak uklanja ovu nejasnoću i vrlo jednostavno objašnjava kako očistiti predmemoriju u Google Chromeu.